Wesela

Wesele w Koronie
Dla osób planujących niedługo urządzić wesele, albo przyjęcie weselne
mamy do dyspozycji klimatyzowaną salą, w ustronnym miejscu pośrodku Olsztyna ( właśnie tak ! ),
dla maksymalnie 110-ciu gości. Przed salą, prywatny parking.
Karta menu jest tutaj dla Państwa indywidualnie opracowywana. Przy pierwszym spotkaniu przedstawiamy pełną ofertę menu do wyboru, z której układamy kartę według sugestii gospodarzy wesela, a my służymy fachową poradą. W karcie znajdują się: dania gorące, przekąski zimne, bankietowe, bukiety mięs pieczystych, ryby faszerowane, w warzywach, wędzone… sałatki, przystawki, lustra ciast,
tort weselny, napoje zimne, gorące, szampan na powitanie gości oraz chlebek weselny.

I   PROPOZYCJA KARTY MENU –WESELE -120zł- min.60 os. /SEZON 2016r
CHLEBEK POWITALNY
OBIAD:
   – Zupa: rosół z makaronem
    – II danie-serwowane przez kelnerów:
                Zraz wieprzowy w sosie
                 Ziemniaki gotowane z wody
                 Bukiet surówek sezonowych
————————————————————————————————————-
DANIA SERWOWANE W CIĄGU NOCY:
I danie: stek z karkówki  w papryce grillowanej
             Kluseczki warmińskie
             Buraczki zasmażane
                 II danie: Udko faszerowane
                                  Ryż z warzywami
                             III danie: Barszczyk czerwony z pasztecikami
PRZEKĄSKI :
  Patera mięs pieczystych: rolada schabowa, boczek  pieczony , karkówka pieczona,
                                         pasztet wieprzowo-drobiowy
 Rolada drobiowa przekładana pomarańczą
 Rybka  po grecku
Jajka  w majonezie  z nowalijkami
Tymbaliki drobiowe   z warzywami 
 Bukiet śledziowy
 Sałatka  Korona
 Sałatka grecka
 Sałatka drobiowa
 Przystawki: warzywa sezonowe i konserwowe
 Dipy: chrzanowy, ajvar
 Pieczywo mieszane
Kawa, herbata+ dodatki- stół szwedzki (bez ograniczeń)
Alkohol wysokoprocentowy – klienta ( bez dodatkowych kosztów)
Alkohol – wino,piwo –tylko i wyłącznie z BARU  KORONA ( w opcji dodatkowego Zamówienia )
Ścianka dekoracyjna– za Parą  Młodą
Dekoracja na stole – kwiatki  świeze w wazonikach  
Krzesła  przybrane  białymi pokrowcami  dla Pary Młodej


II PROPOZYCJA KARTY MENU –WESELE-155 zł-min.50 os./SEZON 2016r
CHLEBEK POWITALNY
OBIAD:
Zupa: grzybowa  z łazankami  lub  inna 
                   II danie-serwowane przez kelnerów:
                            Kotlet medalion ,karotka  w glasazu 
                            Ziemniaki opiekane
                            Bukiet surówek
———————————————————————————————-

DANIA SERWOWANE W CIĄGU NOCY:
I danie: szynka  pieczona  w sosie  pieczarkowym ½
                                              / Szaszłyki   ½
                                    Grilaż warzywny
                      II danie:  1,5 por
                               BIGOS  Z B. KIEŁBASA 
                                  Udko  pieczone
                                 III danie: żurek  z wędzonką
 PRZEKĄSKI:
  Patera mięs pieczystych: karkówka pierś indycza faszerowana,
                                          szynka pieczona,  boczek  pieczony  pasztet wieprzowo-drobiowy
  Schab z owocami w galarecie
  Kuleczki rybne w galarecie
  Dorsz w sosie słodko-kwaśnym
  Śledź w oleju
  Jajka w majonezie
  Sałatka grecka 
  Sałatka tysiąca wysp
  Przystawki: warzywa sezonowe i konserwowe
  Dipy: czosnkowy i ziołowy
  Pieczywo mieszane                                    
Kawa, herbata+ dodatki- stół szwedzki (bez ograniczeń)
Napoje zimne mieszane (Tymbark, Coca-Cola, woda mineralna)-1,5l/osobę
Alkohol wysokoprocentowy – klienta ( bez dodatkowych kosztów)
Alkohol – wino,piwo –tylko i wyłącznie z BARU  KORONA ( w opcji dodatkowego Zamówienia )
Ciasto mix- słodki stół- 200g/osobę
Naszym prezentem dla przyszłych małżonków jest:
Fontanna czekoladowa
Tort weselnykształt i smak do uzgodnienia- 100g/osobę
Dekoracja stołówBukiety z żywych kwiatów
Ścianka dekoracyjna– za Parą  Młodą

III PROPOZYCJA KARTY  MENU- WESELE-178 zł-min.50 os./ SEZON 2016r
 CHLEBEK POWITALNY
OBIAD:
Zupa: Zupa krem z groszkiem ptysiowym
                                             lub  inna 
II danie- serwis – pólmiski  (1,5 porcji/osobę)
      Kotlet de volay
      Szynka pieczona w sosie             
      Roladki schabowe  z watróbka
      Ziemniaki opiekane/gotowane
      Bukiet surówek sezonowych
————————————————————————————————————
DANIA SERWOWANE W CIĄGU NOCY:
I danie:1,5 por/os.
Udko faszerowane / pieczeń prowansalska
             Ryż z warzywami
    II danie: 1,5 por/os.
          Stek z karkówki  z pieczoną  papryką 
          Kalafior  faszerowany 
        III danie:Żurek z wędzonką
PRZEKĄSKI:  Patera mięs pieczystych: galantyna drobiowa, karkówka faszerowana
Boczek  pieczony ,schab  pieczony  z owocami  , pasztet

Patera  wędzonek   ze smalczykiem 
  Tym baliki  drobiowe  z warzywami 
Plastry  szynki   żurawiną 
Tatar wołowy
  Terrina  rybna    
  Ryba po grecku
  Bukiet śledziowy
  Jajka faszerowane / jajka   z nowalijką
Sał. Grecka
Sał. Korona
Sał. Wenezia
Przystawki: warzywa sezonowe i konserwowe
  Dipy: ajvar i ziołowy
  Pieczywo mieszane
Kawa, herbata+ dodatki- stół szwedzki (bez ograniczeń)
Napoje zimne mieszane Tymbark, Coca-Cola, woda mineralna)-1,5l/osob
Alkohol wysokoprocentowy – klienta ( bez dodatkowych kosztów
Alkohol – wino,piwo –tylko i wyłącznie z BARU  KORONA ( w opcji dodatkowego Zamówienia )
Ciasto mix- słodki stół- 200g/osobę
Naszym prezentem dla przyszłych małżonków jest:
Ścianka dekoracyjna– za Parą  Młodą  
Tort weselnykształt i smak do uzgodnienia- 100g/osobę
Dekoracja stołówBukiety z żywych kwiatów
U  NAS   FONTANNA    CZEKOLADOWA     – GRATIS !